петък, 9 януари 2009 г.

Нов въжен мост ще има в Кърджали



В началото на пролетта в Кърджали ще започне изграждането на въжен мост над р . Арда в района на “Горубсо “АД , който ще свързва централната градска част с кв .Възрожденци и кв .Резбарци. Новото съоръжение ще бъде в района на досегашния мост. Проектът предвижда да има покрита пешеходна зона, ще бъде издигнат и пилон с височина около 68 м .Ще бъдат използавани най -съвременни материали , което ще направи новата конструкция уникална за страната, съобщи кметът инж . Хасан Азис. 
На този етеп са осигурени около 900 хил. лв. за изпълнението на обекта, а за окончателното му завършване ще се заделят средства или от общинския бюджет , или ще се търси централно финансиране.
Желанието ни е новото съоръжение да бъде модерно , удобно и най-важното надеждно място за преминаване на пешеходците. Проектът предвижда района да бъде напълно благоустроен . За преминаващите и гостите на града ще бъде открито и специално панорамно кафе. Г-н Азис изрази надежда , че въженият мост не само ще улеснава движението на хората от двете части на града , но ще се превърне в истниска атракция за посетилите на Кърджали , за туристите от страната и чужбина .

Няма коментари: