петък, 9 януари 2009 г.

В Кърджали стотици Мюсюлмани протестираха срещу Израелската агресия в Ивицата Газа

Днес след петъчната молитва стотици мюсюлмани от Кърджали се събраха пред централната джамия, от където започна протестното щевствие. Според организаторите от мюсюлманската общност в града това е мирен протест срещу агресията на Държавата Израел срещу мирното цивилно население в Ивицата Газа.
След мирното шевствие по булевард „България” множеството се събра пред паметната плоча на Еврейската общност в центъра на града. Беше прочетена Декларация, която според организаторите ще бъде изпратена до различни инстанции в София.

ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ

Уважаеми господа,

Ние, представителите на мюсюлманската и християнската общност от регион Кърджали, изразяваме своя протест срещу продължаващите прояви на насилие в ивицата Газа. Ние не можем да бъдем безразлични към страданието на нашите братя и сестри, към отнемането на човешки живот.
Целият свят е свидетел как в продължение на две седмици огънят на омразата отнема живота на десетки мирни граждани, на жени и деца и унищожава домовете на стотици палестинци.
Призоваваме за незабавно прекратяване на военните действия от страна на Израел в Газа и за изтегляне на израелските войски от палестинските територии. Конфликтът трябва да бъде спрян незабавно, защото негова жертва стават невинни хора – и мюсюлмани, и християни.
Ние отправяме своята молитва към намиране на трайно и справедливо решение на палестинския въпрос, което ще позволи на мира и сигурността да властват в района на Близкия Изток. Защото всеки народ има право на мирен и спокоен живот в своята страна, в своя дом и наш човешки дълг е да подкрепим тези усилия на палестинците Призоваваме българските институции да съдействат пред международните организации за предприемане на бързи решения, които да сложат край на кръвопролитията в Палестина.
Нека желанието за мир обедини световната общност и да се сложи край на избиването на невинни хора и трагедията в Газа!

Гр.Кърджали
09.01.2009 г.

Няма коментари: