вторник, 16 август 2011 г.

Кметът Ресми Мурад записва името си в историята на Ардино с безспорни дела

Община Ардино продължава реализацията на мащабните си инициативи за благоустрояване на уличната мрежа, градската среда и подобряване на условията за обществен отдих, залегнали в програмата на кмета на общината Ресми Мурад за текущия мандат 2007 - 2011. За първи път в историята на Ардино стопроцентово се реализира общинска програма, заявяват от администрацията и подчертават, че във всяко населено място - село, махала и квартал са изпълнени поне по едно от значимите искания на хората. В предългия списък на реализираните кметски идеи се открояват: изградени и реконструирани тротоарни площи, с нови тротоари и бордюри; асфалтирани улици и селски пътища; озеленени и благоустроени междублокови пространства; обновения облик на

общите пространства, изградени детски площадки, осигурени и разположени пейки и кошчета за отпадъци, осигурена достъпна среда за хората с увреждания; изграждане на осветителна мрежа и поставяне на енергоефективни осветителни тела по населени места и зони за отдих; засадена декоративна растителност, озеленени и затревени площи; водоснабдени населени места.

Средствата са осигурени основно от спечелени проекти и общинския бюджет.

Общината вече е на финалната права по изпълнението на своята мандатна програма. Строителните и благоустройствени задачи се изпълняват по предварително утвърден график. В ардинския квартал „Изгрев” вече са асфалтирани улиците „Митко Палаузов”, „Напредък” и участък от „Тютюнева”, асфалтирана е и новоизградената част на улица „Пирин”. Не са забравени и останалите квартали на Ардино.

Понастоящем тече реконструкция на Общинския пазар. Качествено и в срок се изпълняват и останалите обекти от приетата общинска инвестиционна програма за настоящата година. Строителни фирми-изпълнители вече направиха асфалтови кърпежи по главния път за Долно Прахово, както и на уличната мрежа в Горно Прахово. Паралелно с обновяването на общинската пътна мрежа, кърпежи и преасфалтиране на отделни участъци се извършват и в районите на кметствата Жълтуша, Млечино, Бял Извор, Боровица, Еньовче, Русалско, Гарване и.т.

За общинския кмет Ресми Мурад няма маловажен обект - дори това да е изграждане на чешма, затова не пропуска нито един без оглед на място.

Няма коментари: