вторник, 30 август 2011 г.

13 партии с регистрация за участие на изборите в Ардино

13 партии подадоха заявления за участие в изборите за общински съветници и кметове в Община Ардино в предвидения от закона срок. Това съобщи Цветомир Хаджиев, председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Ардино. Той уточни, че от тях 10 са изявили желание за участие в изборите за общински съветници, кмет на община и кметове на кметства. По реда на подадените заявления това са: РЗС, ПП ГЕРБ, НДСВ, ЕНП, СДС, АТАКА, БСП, ДПС, Обединена Достойна България и Демократи за силна България.
Три от партиите са подали заявление за участие в изборите както следва:
Земеделски народен съюз (ЗНС) – за общински съветници и кметове на кметства,
Обединена Социалдемокрация – само за общински съветници, Гергьовден за общински съветници и кмет на община.
Председателят на ОИК в Община Ардино Цветомир Хаджиев отбеляза, че във връзка с установени непълноти при подаване на заявления за регистрация на 6 партии са дадени указания за отстраняването им, което те са извършили в дадения им срок.
Всички партии са регистрирани с решения на ОИК-Ардино за участие в желаните от тях избори и им са издадени предвидените в Изборния кодекс удостоверения.
Назначената с решение на ЦИК, ОИК в Ардино в състав 17 члена, започна работа на 19 август. Зам.председател е Стела Чангарлиева, а секретар – Гьокчен Емин.

Гюнер ШЮКРИ

Няма коментари: