сряда, 9 февруари 2011 г.

Община Кърджали в надпревара за приз за прозрачност


Община Кърджали е една от четирите общини, които се състезават за приза на Фондация за прозрачни регламенти в категориите “Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” и “Най-прозрачна общинска администрация”. И докато в първата категория се излъчва само от вота на гласувалите елетронно граждани, то във втората оценката се извършва от комисия съгласно методология, описана в регламента на конкурса.
Призът на Фондация за прозрачни регламенти се извършва в общо четири категории, а настоящето издание е трето по ред. В категория “Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” община Кърджали се конкурира с още три общини Козлодуй, Стара Загора и Карлово. Гласуването по електронен път ще продължи до 28 февруари и всеки гражданин на Кърджали може да подкрепи номинацията ни на сайта http://www.ftr-bg.com, съобщи секретарят на Община Кърджали Сезгин Бекир. Към момента Общината ни е на последно място с едва 54 гласували. Класирането води Община Стара Загора с 259 гласа, следвана от Община Козлодуй с 220 гласа и Община Карлово със 179 гласа.
Церемонията по обявяване на резултатите и награждаване на победителите ще бъде през март под патронажа на Президентството на Република България.

Няма коментари: