вторник, 15 февруари 2011 г.

Ахмед Хабиб: Всеки можещ и упорит младеж успява в ДПС


Инж. Ахмед Хабиб е председател на Областен съвет на Младежко ДПС -Кърджали. Той е роден през 1975 г. в с.Стремци, общ. Кърджали. Завършва Минно-геоложки университет “Св. Иван Рилски” гр. София, специалност „Разработка на полезни изкопаеми”. Има специализация по „Минно строителство”. През 1997 г. е приет в ръководството на Съюз на Академичните и младежки дружества в ДПС, а от 2000г. в Общинския съвет на МДПС-Кърджали. 2005 е избран за Председател на общинската структура на младите депесари, а 2009 за Председател на областната организация. От 2005 г. досега е Член на Национален съвет на Младежко ДПС.
Професионалната му кариера започва през 2001г. като зам. управител на “Озеленяване, чистота и благоустройство” ЕООД. След това става главен координатор на “ING” ПОД- Кърджали. 2004-2005 г. е Началник отдел “Стопански” - “Общински пазари” ЕООД, след което две години е управител на “Общински пазари” -ЕООД – Кърджали. Последно е бил ръководител Оперативна дейност „Пазар на производителите - Кърджали” ЕАД.

- Г-н Хабиб, на какво се дължи фактът, че МДПС - Кърджали е най-голямата младежка организация в областтa?


- След създаването си през деведесетте години на миналия век младежката организация на Движението за права и свободи (ДПС) в Кърджали се разраства. ДПС е инвестирала и продължава да инвестира в младите хора от началото на прехода до сега. Една от емблемите на тази инвестиция е кметът на Община Кърджали Хасан Азиз, който вече втори мандат управлява успешно най-големия град в Източните Родопи. Движението предоставя възможност на всеки един от членовете си да се развие. Така, че ако си можещ и упорит, не се отказваш при първата трудност, изпречила се на пътя ти и вървиш стъпка по стъпка напред, вероятността да успееш в ДПС е огромна.

- Какви приоритети са заложени в програмата на Младежко ДПС в настоящия мандат?

- Младежко ДПС продължава процеса на организационно укрепване и максимално разширяване присъствието на младите хора във всички нива на партийния и организационен живот на ДПС. За целта продължаваме с процеса на подготовка на млади партийни кадри, откриване и подбор на млади лидери. За нас е важно издигането на квалифицирани младежи за общински съветници и кметове на кметства. Особено внимание обръщаме на медийната политика на Младежко ДПС.

- Как ще коментирате политиката на правителството на ГЕРБ?


- Има ли нещо за коментиране, освен скандалите които се генерират около правителството всяка седмица.

- Справедливи ли са земеделците и тютюнопроизводителите в протестите срещу държавата?


- Ненормалното в ситуацията е, че най уязвимата част от обществото, земеделските производители и в частност тютюнопроизводителите, изнасят тежестта на кризата. Вместо правителството да търси начини да облекчи тежестите с които са натоварени тези хора, за да могат те да се изхранват от труда си, то ги товари допълнително с данъци, осигуровки и бюрокрация. При една равносметка, дали субсидиите и помощите които получават, покриват разходите за данъци и осигуровки и т.н., ще излезе картина, която е ужасяваща.
Хората в Родопите, които се занимават със земеделие и животновъдство, тези десетки хиляди семейства, живеят под прага на бедността. Отговорността на държавата е, да осигури възможност за съществуване на тези хора.

- Каква е позицията Ви по отношение на новия Изборен кодекс, който регламентира принципа на уседналост?

- Този тъй наречен „Изборен кодекс” е връщане в едни времена на несвобода за българските граждани. Отнемане на права, основни човешки права, заложени и в Конституцията на Р. България. Правото да избираш и да бъдеш избиран. Правото да се придвижваш свободно навсякъде по света, без да се страхуваш, че като се завърнеш в родината си, ще си втора категория гражданин. Гражданин без изборни права. Това е недопустимо.

- Къде нещата куцат?

- За всеки човек ситуацията е различна. Но мнозинството страда от това, че управляващите не мислят за нищо друго, освен за магистрали. Това е единственият приоритет в държавата, който е подплатен с финансиране.

- Младежката структура на движението, готова ли е за предстоящите местни избори?


- Ние винаги сме готови да работим активно за спечелването на кандидатите на ДПС на предстоящите избори. Така също сме готови, активно да вземем участие във всички етапи на подготовката и провеждането на изборите.

- Сътрудничите ли си с други младежки организации?

-До сега не сме отказали сътрудничество на нито една организация, било тя политическа, гражданска, НПО сектор и други. Ние сме конструктивна организация, готови сме да подкрепим всичко градивно, което е в интерес на гражданите.

Интервю на Ресмие МЮМЮН – Вестник Кърджали Хабер

1 коментар:

Анонимен каза...

Аз се гордея с тези млади момчета и момичета от МДПС. Те са бъдещето на България.