сряда, 9 февруари 2011 г.

Откриха Целодневна детска градина в село Житница


Под звуците на химна на Република България и изнесена празнична програма от малчуганите, тържествено беше открита Целодневна детска градина „Йордан Йовков” в село Житница, община Черноочене. От класната стая на основното училище в селото е обособена спалня, а стаята за занималня е напълно обновена. Осигурено е ново оборудване, а помещенията са пременени с приятна цветова гама.

Освен на ремонтираните помещения подрастващите ще се радват и на обновената кухня.

Лентата на придобивката преряза Кметът на Община Черноочене Айдън Осман. В приветственото си слово той заяви, че са откликнали на желанието на десетките родителите полудневната детската градина да се преструктурира в целодневна.

Айдън Осман допълни, че положителното решение на Общинския съвет в тази насока е изпълнено за кратки срокове и децата имат прекрасни условия за отглеждане и обучение.

ЦДГ „Йордан Йовков” стартира със записаните 23 момченца и момиченца от селата Житница, Дядовско и Каняк, но има тенденция да се оформи още една група и обособи още една стая за спалня. Родители не скриха признателността си пред кмета на общината.

Целодневната градина е и в изпълнение на програмата за обхващане на 5-годишните в задължителната предучилищна подготовка.

Малчуганите се зарадваха и на подаръците, които им подари общината

Гости на откриването бяха още председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер, зам. кметовете, кметове на населените места, съветници и десетки родители.


Исмет ИСМАИЛ


Няма коментари: