вторник, 8 февруари 2011 г.

Започват строежа на парк "Арпезос-Север"

Първата копка на най-големия парк в градска среда – парк „Арпезос-Север” ще се състои на 11 февруари – петък от 11 часа, съобщи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис днес. Желанието на общинското ръководство е тя да се превърне в градски празник за жителите и гостите на града край Арда.
Да бъдат съпричастни към него са поканени министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, неговият заместник Лиляна Павлова, министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, народните представители от Кърджалийско, областният управител Иванка Таушанова, представители на бизнес средите, граждани.
Първоначално първата копка бе планирана за 5 февруари, но тя бе отложена във времето с изчакване на добри метеорологични условия. Новата дата е избрана не случайно. В нея три пъти се повтаря числото 11, а сумата от всички числа е 1, което според нумерологията е символ на новото начало, коментира днес градоначалникът.
Днес ще бъде проведена поредната работна среща с изпълнителите и с надзора, коментира още инж. Азис. По време на срещата за пореден път той ще настоява пред изпълнителя Ти Ви Би от Димитровград при дейности, които няма да бъдат изпълнявани от фирмата, да бъдат включени местни фирми.
Ще направим всичко възможно паркът да бъде приключен в определеният срок – 21 октомври 2011 година, а ако трябва ще се работи и на трисменен режим на работа, категоричен бе инж. Азис. За да наблюдава дейността той също ще разполага с фургон на обекта, който ще му бъде посочен в деня на първата копка.
Поставянето на началото за парк „Арпезос” е и възможност да бъде реализирана във времето и друга идея на общинското ръководство, а именно - привличане на бизнес инвеститори и превръщането на част от терена в Кърджали - ленд.

Няма коментари: