петък, 23 януари 2009 г.

Градоначалникът инж.Хасан Азис официално откри артстая в дневен център „Надежда”


Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис вчера официално откри Артстая в Дневен център за деца с увреждания „Надежда” . Артстаята изцяло е оборудвана със средствата събрани на благотворително дамско парти, организирано от Сдружение „Кадрие Лятифова”.
Соарето се проведе на 12.12.2008 година в хотел „Кърджали” по инициатива на ръководството на сдружението в лицето на нейния председател Сабиха Местан, която е и зам.директор на ДМДТ „Кадрие Лятифова”. Както “Арда нюз “ писа, събраната сума в размер на 3040,80 лева е дарена на Дневен център “Надежда”.
Вчера, градоначалникът инж.Хасан Азис подари цифрова камера и видеокамера . Той поздрави и благодари на сърцатите дами виновни за събитието и обеща да подкрепи всичките им благотворителни акции. Кърджалийският кмет поотделно поздрави и разговаря с малките таланти, както и помогна на някои деца в творческата им дейност.
„ Много сме доволни от дарението на Сдружението, за което искрено благодарим на благородните дами. С тези пари закупихме щори за Дискостаята, мебели, пердета, килими и консумативи, с които дооборудвахме основно Дневния център, но най-вече реализирахме една полезна наша идея, като оборудвахме зала за арттерапия в обстановка, близка до домашната. Децата проявяват много голям интерес към творческите занимания, приложени за терапия в стаята , където рисуват и изработват всякакви сувенирни изделия “, доволно отбеляза директорката Тюркян Шукри.
Сабиха Местан от своя страна също благодари на дамите от Сдружението, които винаги откликват на нуждите на обществото, а в случая на проявеното майчино чувство, присъщо само за състрадателните жени.

Ресмие МЮМЮН
Снимка:Авторът

Няма коментари: