петък, 28 ноември 2008 г.

ИЗБРАХА БАХАР ПАЛОВА ЗА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - КЪРДЖАЛИ



С 25 гласа „За” съветниците от Кърджали избраха Бахар Палова за зам.-председател на общинския съвет. 11-те съветници от сдружение „За Кърджали” не бяха съгласни и демонстративно напуснаха залата.
Кандидатурата на Бахар Палова бе предложена от групата на ДПС, които смятат, че тя четвърти мандат е съветник, има необходимия опит и най- добре би могла да се справи с тази длъжност.
Предложението на хората на Доган, обаче предизвика остри дебати сред съветниците от опозицията.
Камелия Колчева предложи на председателя на общинския съвет, Сейфи Неджиб тази точка от Дневния ред да бъде разгладана на следващото заседание, след като бъде обсъдена от представителите на всички партии. Тя предложи също, от всички политически групи да има по един зам.председател.
Съветникът Яни Янев заяви, че на Председателския съвет не е ставал въпрос за новата длъжност - зам.-председател на местния парламент и , че г-жа Палова е конфликтна фигура и нейната кандидатура не е най-подходящата.
Харун Бекир от ДПС пък ги контрира, че когато са приемали дневния ред в началото на заседанието, вече са гласували за тази точка и общинският съвет спокойно може да вземе решение с така направеното предложение. Той припомни на съветниците, че още през мандат 2003 – 2007 г. е имало законова възможност да се избере зам.-председател и уточни, че не е нормално да има зам.-председатели от всички политически партии, при условие, че са заложили да има един.Според младежкия кадър на ДПС, предложението за кандидатурата на г-жа Палова е най-уместното и основателото от името на групата-съветници от ДПС, имайки предвид цялостната и работа като дългогодишен съветник, нейната активност на заседанията на постоянните комисии и на заседанията на местния парламент. Той добави, че г-жа Палова много добре би се справила с това си задължение, като зам.-председател и общински съветник.

Гюнер ШЮКРИ
Снимка:Авторът

1 коментар:

Анонимен каза...

super tova se o4akva6e