вторник, 8 април 2008 г.

КЪРДЖАЛИ-ЧИСТ И КРАСИВ


Под мотото „Кърджали-чист и красив” ще преминат проявите, посветени на Деня на Земята-22 април.В периода 12-20 април всички кърджалийци ще бъдат приканени да почистят пространствата около домовете си. Ще бъдат изчистени изходите за селата Рани лист и Повет и ще се премахнат нерегламентираните сметища на територията на града.До кметовете на населени места ще се изпратят писма да организират почистване от битови отпадъци на обществените места и нерегламентираните сметища в селата.
Програмата за 22 април включва още почистване на училищните дворове в града и селата и засаждане на дървета в училищата. На 14 април в 11.30 часа ще се засадят декоративни дървета в Градската градина от Детски и младежки парламент.На 22 април в двора на Обединен детски комплекс ще се проведат състезание по аранжиране на цветя за ученици от VІІ до ХІІ клас и стрийбол. Отличените ще получат награди, осигурени от общината. На 20 април ще има поход до защитената местност „Каменната сватба” и почистване на района на обекта. Три училища ще обхване съвместната кампания с ЕКОПАК „Да направим своя екоград”.
На 22 април в 17.00 часа пред бившия паметник на Г.Димитров до театъра ще има празнична програма с музикални и танцови състави, където ще се състои и награждаването на отличилите се участници в кампанията „Кърджали-чист и красив”.
Програмата се изпълнява в партньорство с „Титан-Клинър”ООД, „Озеленяване,чистота и благоустройство”ЕООД, Държавно лесничейство-Кърджали, Обединен детски комплекс.

Няма коментари: