вторник, 8 април 2008 г.

ИЗЛОЖБА “МУЛТИКУЛТУРЕН ДИАЛОГ”


С творби – живопис, скулптура и графика от 8 април до 13 април в зала “Средец” на Министерството на културата ще бъде експонира изложба “Междукултурен диалог”, представяща творци от различни етноси в нашата страна.
Експонатите ще бъдат предоставени от фондовете на Националната художествена галерия, които ще бъдат подбрани от д-р Мюмюн Тахир и г-жа Зорина Милковска.
В изложбата ще бъдат представени творби на Вежди Рашидов, Зиатин Нуриев, Джемал Емурлов, Яшарали Тахиров, Кеазим Исинов, Сули Сеферов, Едмонд Демирджиян, Греди Асса, Андрей Даниел, Анна Крамер, Григори Пимпас и др.
Популяризирането на творчеството на художници от етническите общности е част от усилията на обществото да представи постиженията им, да бъде откроено мястото им в развитието на съвременното изкуство и заедно с това да се създадат условия за диалог в рамките на българската национална култура, заяви г-н Мюмюн Тахир.
Организирането на изложби привлича вниманието на художниците и те активно се включват в тяхното реализиране. Присъствието не само на ценители на изкуството, но и на приятели от всички етнически общности, превръщат подобен вид изложби във форма за укрепване на междуетническите отношения, допълни г-н Тахир.

Няма коментари: