вторник, 19 февруари 2008 г.

ЕВРОСРЕДСТВА В ПОГРАНИЧНИТЕ РАЙОНИ

Възможностите на разположените най-близо до границата общини да привлекат европейски източници за финансиране ще бъде темата на първия по рода си практически семинар в Източните Родопи, който ще се проведе на 23 и 24 февруари в Крумовград. С помощта на БТПП представители на гражданските сдружения "Хармония", "Заедно" и "Надежда" организират и финансират обучението на 100 жители на Крумовград - представители на фирми, неправителствени организации, служители на общинската и държавната администрация. Целта е те да станат компетентни при изготвянето и управлението на проекти по грантови схеми на Европейския съюз.
Участниците в семинара ще се запознаят с отделните стъпки при подготовката на проекти и с възможностите за тяхното финансиране. По време на практическата част от обучението ще бъдат разработени примерни проектни предложения и финансови планове за реализирането им.

Снимки:

1/ Неправителствените организации и частният бизнес в Крумовград, в лицето на "Крумовица" АД и нейният управител Георги Костов (първият вляво), се опитват да мобилизират енергията на гражданското общество, за да може общината да участва в нелеката битка за усвояване на евросредства наред с районите с по-голям административен капацитет;

2/ Срещите на гражданските сдружения "Хармония", "Заедно" и "Надежда" с представителите на бизнеса в Крумовград са повод за нови успешни инициативи, които ще подпомогнат развитието на общината.

Няма коментари: