петък, 15 февруари 2008 г.

ПРОВЕДЕ СЕ ПОЕТИЧЕН РЕЦИТАЛ В КРУМОВГРАД


Поетичен рецитал и дискусия за бъдещето на българската книга се проведе на 14 февруари в Крумовград. Свои мисли и творби с аудиторията споделиха изтъкнати български поети, чиито творби са класирани в тематичната антология на националната поезия, посветена на 130-годишнината от Освобождението на България.
В литературния пленер под наслов „Имам си родина" участваха Мюмюн Тахир - председател на Академията за европейска култура "Орфеева лира", чиито сесии се провеждат в Гърция Турция и Македония, а в България - на територията на Кърджалийска област; членовете на Съюза на българските писатели Анибал Радичев и Николай Шопов; Иван Есенски - автор на 12 книги с поезия и есеистика, носител на наши и чуждестранни литературни награди, член на УС на СБП; родените в Момчилград поетеси Айше Хаджиуршуд и Невин Садъкова - медик по професия, избрана за "Лекар на 2006 година", автор на три стихосбирки; Воймир Асенов - автор на над 20 книги с поезия, носител на наши и чуждестранни литературни награди, главен редактор на издателство "Български писател".
Проявата бе организирана от Гражданско сдружение "Хармония", Академия за европейска култура "Орфеева лира", Гражданско сдружение "Заедно", Гражданско сдружение "Надежда" и община Крумовград.

На снимката: Зам.-кметицата на Крумовград Мария Христозова и поетът Николай Шопов (вдясно), член на Академията за европейска култура "Орфеева лира", бяха сред участниците в литературния пленер "Имам си родина" в Крумовград

Няма коментари: