събота, 10 ноември 2007 г.

ВНЕСЕНИ СА ЖАЛБИ ЗА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИ В КЪРДЖАЛИЙСКО. СПРЯНО Е РЕШЕНИЕТО НА ОИК ЗА СЪВЕТНИЦИТЕ В АРДИНО


Административният съд в Кърджали спря изпълнението на решение на Общинска избирателна комисия в града за избор на съветници в Ардино.Според Закона за местното самоуправление и местната администрация до полагането на клетва от новите съветници старият Общински съвет изпълнява функциите си. Делото по оспорването на избора на ОбС в Ардино е насрочено за 16 ноември, петък. Жалбоподател е партия “Новото време”.Тържествена сесия в Ардино ще има и тя ще е в понеделник, каза областният управител Ангел Коджаманов. Правим го в интерес на жителите на общината. По този начин няма да спре работата на администрацията, добави той.В понеделник от 9 часа в Административния съд в Кърджали започва разглеждането на дело за оспорване на изборите за общински кмет в Ардино. То също е образувано по жалба на партия “Новото време”, подписана лично от Емил Кошлуков. Очаква се лидерът на нововремците Емил Кошлуков да присъства в залата. Там вероятно ще бъде и ексминистърът и кандидат-кмет Мехмед Дикме
Във вторник от 09.00 часа ще се разглежда жалбата на кандидат-кмета на Момчилград Сали Шабан, който не е съгласен с резултата от 28 октомври в общината.
На 15 ноември от 13 ч. административните съдии започват делото по жалба на Димитър Болярски. Съветникът от СДС в момчилградския местен парламент възропта срещу вота за ОбС в града.
Жалба та на кандидата за съветник от листата на Гражданско обединение “За Кърджали” Димо Бодуров, който оспорва резултата от вота за местен парламент в Кърджали вероятно ще се разглежда през по-следващата седмица.

Няма коментари: