вторник, 25 септември 2007 г.

ТУРСКАТА ОБЩИНА БАЙРАМ ПАША ОРГАНИЗИРА В ГРАД КЪРДЖАЛИ ТРАДИЦИОННА ВЕЧЕРЯ /ИФТАР/ ЗА НАД 3000 ДУШИ


Вече за трета поредна година Истанбулската община Байрам паша организира във всички балкански страни традиционна вечеря / ифтар/.
Тази година програмата по проекта е “Братството не познава граници - Рамазан на Балканите и в Европа”. Ифтар ще има в Австрия, Германия, Франция, Босна и Херцеговина, Сърбия, Албания, Косово, Македония, Румъния , Гърция и България.
Организаторите обикалят тези страни с керван състоящ се от 4 тира, 2 автобуса, 3 микробуса, и 4 леки автомобила, заяви за Кърджали хабер координатора на проявата за България г-н Мюзекки Ахмед.
В гр. Кърджали ще дойдат след посещението в Гърция, а два дни по-късно ще са в гр. Шумен.
По време на традиционната вечеря /Ифтар/ , която ще се проведе до стадион "Дружба" на 05.10.2007 г. от 18,30 часа ще има богата музикално - развлекателна програма, с участието на известният турски певец ХАЛЮК ЛЕВЕНТ и група за религиозни песни и танци от гр. Коня.
Над 10 турски частни телевизионни канала ще предават събитието.
В община Байрам паша живеят много изселници от балканските страни. Кмета на общината Хюсеин Бюрге също е син на изселник. Той е кмет на общината от 15 години насам.
Според организаторите от община Байрам паша, този проект се финансира от най – големите турски фирми сред които е КОЧ ХОЛДИНГ, САБАНДЖЪ ХОЛДИНГ и много други.

Няма коментари: