петък, 20 юли 2007 г.

Централният съвет на ДПС одобри изискванията към кандидатите за кметове на общини, общински съветници и кметове на населени места


Централният съвет на ДПС одобри единодушно на заседанието си изискванията към кандидатите на партията за кметове и общински съветници.
Заседанието бе водено от заместник-председателя на ДПС Касим Дал. В него участваха заместник-председателите на Движението Юнал Лютфи, Лютви Местан, Емел Етем и Росен Владимиров.
Сред изискванията са кандидатите да са авторитетни избираеми личности и да са съпричастни към ценностите на либерализма.
Кандидатите на ДПС за кметове и общински съветници трябва да имат управленски качества, познания в областта на европрограмите и инвестиционно мислене в условията на децентрализиращата с местната власт. Предвидено е предимство за кандидатите с висше
образование, като по този начин се дава път на младите хора. Сред критериите са комуникативност и диалогичност.
Централният съвет на ДПС одобри и процедури за издигане на кандидати за кметове и общински съветници. Предвижда се Централният съвет на ДПС да обсъди и утвърди издигнатите кандидатури за органите на местна власт на свое заседание в периода 15-20 септември.
Председателят на ДПС Ахмед Доган обобщи и анализира в началото на заседанието резултатите от изборите за Европарламент. Той очерта пред членовете на ЦС най-важните предстоящи задачи. Лидерът изрази задоволството си от резултатите, като акцентира върху факта, че те са извели партията в европейската орбита на политиката. Филиз Хюсменова направи кратък отчет за първите конкретни резултати, които евродепутатите на ДПС са постигнали в Европейския парламент.
Лидерът анализира и допуснатите пропуски, които не дадоха възможност да се разгърне пълният потенциал в някои региони. Ахмед Доган обърна особено внимание на необходимостта от последователно прилагане на САС в хода на избирателната кампания до самото приключване на изборния процес.
Във встъпителните и в заключителните си думи към членовете на ЦС на ДПС Ахмед Доган многократно акцентира върху важността на предстоящия местен вот и прогнозира изключителната му оспорваност, поради важността на местната власт в контекста на реалното европейско членство на България в ЕС. В този смисъл лидерът апелира за обективна оценка на дейността на успешните представители на ДПС в местната власт и номинирането им за нов мандат, както и пълното използване на възможностите за разширяване на влиянието на ДПС в нови региони с помощта на гъвкаво коалиране."Важното е всеки да е наясно какво иска и да не се бърка желаното с реалното", каза още председателят на Движението. В този смисъл лидерът насърчи местните структури да се чувстват 100 + 1 процент свободни да преценяват най-удачните кандидати и потенциални съюзници, които да бъдат представени за одобрение. Председателят се спря и на модното анти-ДПС говорене и в този смисъл бе споменато невъзможното сътрудничество в предстоящите избори с "Атака" и ГЕРБ.
По време на заседанието всяка област представи, въз основа на сегашните позиции на Движението и перспективите за изграждане на коалиции в предстоящите избори с други формации, своите очаквания за разширяване на участието и влиянието на ДПС в местната власт.
ДПС

Няма коментари: