четвъртък, 19 юли 2007 г.

Втори комитет за изборите


Инициативен комитет за участие в местните избори сформираха потомци на българомохамедани, заселили се в Кърджали. Той включва 24 души, представящи това население от всички краища на областта, които живеят в Кърджали. Учредители на комитета са членове на Управителния съвет на сдружение "Развитие". В него освен българи от пограничните райони има още християни и турци от Кърджали. Комитетът се ръководи от зам.-кметът на общината Митко Синабов, съветничката инж. Евгения Павлова и главния експерт в общинската админстрация на Момчилград Сергей Хаджиев.
Обединили сме се за участие в изборите.В Кърджали живеят 5600 потомци на българомохамедани. Искаме да представим тази общност пред политическите партии, а от там и в управлението, подчерта Митко Синабов. Той посочи, че комитетът ще направи сериозен анализ на досегашния екип на Хасан Азис и участието на българомохамедани в него. Такъв анализ никой не е направил. В същото време се отрича стореното в последните четири години, казаха от комитета.
Няма да издигаме кандидат за кмет от нашите редици. Считаме, че все още нямаме подготвен човек. Ще проучим всички кандидатури, когато те бъдат номинирани. Ще подкрепим претендентът, който се е доказъл като професионалист, каза още Синабов.
Той посочи три варианта за издигане на съветници: чрез самостоятелна листа, чрез малка партия- носител, и чрез участие в листа на утвърдена политическа формация. Така ще разчупим етническия вот и ще демонстрираме гражданска позиция, казаха от инициативния комитет.
Те очакват покана от коалиция "За Кърджали". Допускат в скоро време и разговори с основни партии, които ще играят самостоятелно, пише "Нов живот".
Инициативния комитет е подкрепил Хасан Азис на местните избори през 2003 г. На парламентарните избори е дал рамо на БСП. За евровота 1000 негови привърженици са гласували за червената листа.
Предстои и организицаии от Момчилград и Джебел да преценят кого ще подкрепят. Те са създадени от българомохамедани. В Момчилград това е "Карлък" , а в Джебел - "Алада".

Кърджали Прес

Няма коментари: