сряда, 18 юли 2007 г.

Парламентарната група на ДПС организирано ще подкрепи промените в правителството


Парламентарната група на ДПС организирано ще подкрепи в Народното събрание проекта за структурни и персонални промени в правителството, заяви след приключване на заседанието на Централното оперативно бюро заместник-председателят на Движението Лютви Местан. Той припомни, че през последните 17 години не е имало правителство без персонални промени и затова утрешното гласуване в НС не е “нещо изключително”:
“Смятаме, че този акт не изчерпва необходимостта от корекции в управлението на страната. Въпросът има и програмно измерение”, посочи Местан и обясни, че освен предстоящото гласуване е необходимо през есента да започне дебат за актуализиране на програмата за управление на страната, съгласие около което бе постигнато в Съвета на коалицията още през пролетта.
Лютви Местан припомни становището на ДПС, че приоритетът на страната до момента е бил членството в Европейския съюз, а вече на дневен ред е въпросът за достойното място на България като негов член и за постигането на конвергенция. „Трябва да имаме ясна визия за инструментите, които ни дава членството в ЕС. За нас основният политически въпрос е повишаването на ефективността на властта и повишаването на коефициента на полезно действие на всеки един член на кабинета”, допълни заместник-председателят на Движението.
Той коментира още, че за ДПС няма нищо “драматично” в отделянето на горите от Министерството на земеделието и горите.
Централното оперативно бюро насрочи за петък заседание на Националния съвет на Движението. Основните въпроси на вниманието му ще бъдат представянето на ДПС на изборите за Европейския парламент и предстоящите избори за местна власт.

Няма коментари: