понеделник, 16 юли 2007 г.

АНСАМБЪЛ „КЪРДЖАЛИ” ЩЕ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ В ЧАНАККАЛЕ

Читалище „Юмер Лютфи” ще представи Кърджали, а също така и България на Четвъртия Международен фестивал на маслината и културата. Това заяви секретарят на читалището г-н Мюзекки Ахмед.


Фестивалът ще се проведе от 1 до 6 август2007 г. в град Гейикли, област Чанаккале, Република Турция. В него участие ще вземат представители от общо 6 държави. Културният форум ще бъде в продължение на една седмица, като два дена кърджалийската група от читалище „Юмер Лютфи” ще посети културно- историческите местности из Чанаккале. От Кърджали ще отпътува група от 35 човека, включваща оркестър, танцьори и певци. Очаква се поредният фурор да възпроизведе Ансамбълът за турски песни и танци „Кърджали”. Община Гейикли поема всички разноски на нашите таланти за престоя им в южната ни съседка, а читалище „Юмер Лютфи” и Община Кърджали поемат пътните на кърджалийската група, каза Мюзекки Ахмед.

2 коментара:

Анонимен каза...

Пожелавам успех на нашите фолклористи от Читалище "Юмер Лютфи"- Кърджали.

Анонимен каза...

Здравей те,ние с нашият ансамбъл "Медена питка" град София заминаваме за Чанаккале на 9.08 до 16.08.2007 за Фестивал.Надявам се да е много красиво и да се представиме добре.Да представиме в добра светлина нашият град.