сряда, 18 юли 2007 г.

"Арда 1924" триумфира в Хасково


Отборът "Арда 1924" стана шампион в регионалния турнир "Каменица ФЕН купа 07", който се проведе в Хасково. Тимът спечели първото място, след като на финала се наложи над отбора на "Балтимор Падрес" (Симеоновград) с резултат 2:0. На третото място се класира също кърджалийски отбор - "Соколите". Те поделиха бронза с "Ерато" от Хасково.
Тимът на "Арда 1924" се класира за Големия финал през септември, когато ще се изправи срещу останалите 8 регионални победители и ще се бори за Голямата награда в турнира - пътуване до Англия, където най-добрите ще могат да наблюдават мач от Английската висша лига. Освен това шампионите получиха още спортни екипи, грамоти и много бира "Каменица".
В турнира в Хасково се включиха над 70 отбора. Надпреварата е непрофесионална, участието става с предварително записване. Тимовете от Кърджали бяха шест.
По регламент мачовете се играят на малки врати в две полувремена от по 15 мин, отборите са от по 8 човека. При жълти и червени картони се използва хокеен принцип- при жълт цвят играчът излиза от игра за 2 мин., а при червен- за 5 мин. Продължителността на финалната среща е две полувремена от по 20 мин.
Тимът на "Арда 1924" бе в състав Владимир Годуманов /капитан/, Красимир Атанасов, Валентин Радославов, Валери Москов, Венцислав Момчилов, Илия Михайлов, Огнян Чолаков, Андрей Маджаров и бившия футболист на "Славия" и "Берое" Иван Тончев. Нашите изиграха пет мача преди финалния. Победиха последователно "Бацова махала" с 3:0, "Космополитен" с 2:1, кърджалийския "Байкал" с 3:2 след дузпи, "Ерато" с 5:0 и "Белязаните" с 4:1.
Посвещаваме купата на бизнесмена Альоша Синабов, който ни помага финансово, споделиха играчите на "Арда 1924". Това е петото им участие. Имат още един финал, два четвъртфинала и един осминафинал.

Кърджали Прес

Няма коментари: