четвъртък, 15 септември 2011 г.

Без закрити училища стартира новата учебна година в община Черноочене

С вдигане на националното знаме и без закрити училища бе открита новата учебна година в община Черноочене. Училищния звънец днес удари за над 800 ученици. Най-развълнувани на този ден бяха 85-те първолаци, които ще прекрачат за първи път училищния праг.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман уважи тържеството по повод първия учебен ден в СОУ „Христо Смирненски” в общинския център.

В приветствието си към учениците, учителите и родителите Кметът на Общината Айдън Осман наблегна на проблемите на образованието в малките населени места. Той представи и ролята на Община Черноочене, като извозване на учениците, поевтинено хранене и целево дофинансиране.

Кметът посети и ЦДГ „Знаме на мира” с. Черноочене и основните училища в селата Житница и Бели вир.

Учебната година започна безпроблемно във всички училища на територията на община Черноочене.

На последната си сесия Общинския съвет на Черноочене одобри училищната мрежа за учебната 2011-2012 г. и реши общината да дофинансира маломерните и слети паралелки.

На територията на община Черноочене ще функционират 1 СОУ /с. Черноочене/, 6 основни училища /с. Паничково, с. Лясково, с. Комунига, с. Габрово, с. Житница и с. Бели вир/, 7 ЦДГ и 3 ПДГ-та. В ЦДГ „Знаме на мира” с. Черноочене, което е най-голямото в района ще има над 130 деца, а в новооткритото ЦДГ в село Житница над 30.

Черноочене е от малкото общини, в които и тази година се запазва организираното столово хранене за децата.

Исмет ИСМАИЛ

Няма коментари: