петък, 19 август 2011 г.

Тенисистите от Момчилград обраха златото във Варна

От 12 до 14 Август във Варна се проведе XII международен турнир по тенис на маса за ветерани – мъже и жени. Участваха над 100 състезатели от Армения, Русия, Румъния, Турция, САЩ, Сърбия и България. Турнирът се провежда по повод Седмицата на морето.

Момчилградчани за пореден път доказаха силата и авторитета на нашата школа. Двамата представители Димитър Караиванов и синът му Мартин спечелиха пет купи, шест златни, един сребърен и един бронзов медал. Мартин е шампион във възрастта 30-39 години в личното първенство и на двойки, а Димитър Караиванов във възрастта 60-64 години. В отборната надпревара са първи, след победа на финала над Варна с 3:2. Участваха 12 отбора. В супер турнира между шампионите в отделните възрасти Мартин е втори, а Димитър – четвърти.
Димитър Караиванов плучи почетен плакет за приноса му за развитието на тениса на маса сред ветераните.
Следващият турнир ще се проведе от 10 до 12 Август 2012 г.

От 18 до 22 Август в гр.Истанбул, Турция ще се проведе III световно отборно първенство по тенис на маса за ветерани – мъже и жени. Ще участват над 250 състезатели от осем държави, 73 отбора разпределени в шест възрастови групи. България ще се представи с девет отбора – два женски и седем мъжки. В националния отбор са включени и 3-ма представители на момчилградската школа – Димитър Караиванов, Ахмед Дауд и Албен Мартинов.

След успехите си на предишните първенства в Котоус, Германия през 2007 г. и София през 2009 г.нашите ветерани ще защитават авторитета на прочутата момчилградска школа.
По време на първенството Димитър Караиванов ще участва в заседание на международния ветерански комитет.

Няма коментари: