петък, 19 август 2011 г.

Главното мюфтийсто в помощ на нуждаещите се хора в Сомалия

Главно мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в България обявява кампания по набиране на помощи за бедстващите и страдащи хора в Сомалия. Това съобщи районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед. Той уточни, че след петъчната молитва във всички джамии и месчиди в областта ще бъдат отворени „сергии”, за набиране на средства. Кампанията ще продължи до края на свещения месец Рамазан.

Апелът на Районното мюфтийство в Кърджали е тази година парите, които се отделят за „фитре”, както и други парични помощи (зекят, садака и др.) да бъдат събрани и изпратени в Сомалия, където гладът, сушата и други бедствия са причина за смъртта на хиляди хора.

Особено чувствителни трябва да бъдем в тези дни на пости и въздържание, което е начин за задълбочаване на нашата състрадателност и благотворителност.
Хората, които искат да подпомогнат нуждаещите в Сомалия могат да направят своите дарения в джамийските настоятелства, които се намират в територията на областта. Всички имами са запознати с кампанията, каза още Бейхан Мехмед.

Гюнер ШЮКРИ

На снимката: След традиционната петъчна молитва в централната джамия в Кърджали богомолците дариха средства за бедстващите и страдащи мюсюлмани в Сомалия

Няма коментари: