събота, 27 август 2011 г.

Ардинският оркестър за турски фолклор ще изнесе концерт за Рамазан Байрам в Борино и Девин

По повод свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам оркестърът за местен турски фолклор към Народно читалище „Родопска искра” в Ардино ще вземе участие на традиционните празненствата в общините Борино и Девин, Смолянска област. Това съобщи ръководителят и солист на оркестъра Юксел Исмаил, който е и председател на читалищното настоятелство. В концертната програма ще се включат още майстор изпълнителят на саз от село Ябълковец Али Емин, както и талантливите музиканти Ергюн Мюмюнов от Ардино и Айдоан Садула от Долно Прахово. Участието е по покана на кмета на община Борино инж. Октай Алиев. Празничният концерт ще бъде във втория ден на Рамазан Байрама. Участие ще вземат още самодейни колективи и състави от местните читалища в Борино и Девин.

Юксел Исмаил съобщи още, че групата за стари градски песни към читалището с художествен ръководител г-жа Донка Ганчева и корепетитор Ергюн Мюмюнов

ще участва в Петия национален фестивал на старата градска песен „Пей сърце” в Кюстендил, който ще се проведе на 3 и 4 септември. Целта на фестивала е да съхрани и популяризира старата градска песен, възраждането и за нов живот и приобщаване на младите хора към нейната лиричност и омая.

Гюнер ШЮКРИ

Няма коментари: