понеделник, 22 август 2011 г.

„Арда” започна сезона с минимален успех срещу „Загорец”


Отборът на „Арда”- Кърджали тръгна с победа в новия шампионат на Югоизточната „В” футболна група, след като надделя с 1:0 над състава на „Загорец” от Нова Загора. Мачът от първия кръг се изигра на градския стадион в Ардино, където кърджалийци домакинстват поради освежаването на терена в областния град. Победното попадение за символичните домакини вкара нападателят Ахмед Осман, който се разписа през второто полувреме. Двубоят в неделя предизвика огромен интерес сред любителите на футбола в Ардино и околните села. Много запалени фенове на „Арда” дойдоха с автомобилите си и от Кърджали, за да наблюдават на живо своите любимци.

Момчетата на новия наставник Алекбер Камбер имаха териториално и игрово преимущество през цялата среща. Те показаха доста добра игра, особено в защита и в халфовата линия, но като цяло изпитваха трудности при завършващия удар. Направи впечетление и джентълменската игра на нашите състезатели, които не оспорваха решенията на реферите в мача.

Дебют за кърджалийци направиха новите попълнения Емил Казиев, Мустафа Хабиб и Ерай Салиф, които бяха титуляри, и Мариян Стоянов, появил се като резерва.

Двубоят беше наблюдаван от председателя на Областния съвет на БФС Тургай Али, председателя на Съдийската комисия към ОС на БФС Мюмюн Рамадан, зам.-кмета на община Ардино Неджми Ходжов. Новият президент на ФК„Арда” Джейлан Али и президентът на ФК „Юнак” Джейлян Муталибов също изгледаха мача. Сред зрителите бе и бившият наставник на „Арда” Петър Бумбаров и известната футболна легенда на „Арда” в близкото минало Рафет Куша.

Срещата започна равностойно, като липсваха положения и пред двете врати. Кърджалийските футболисти се опитваха да задържат по-дълго топката и с разигравания да достигнат до вратата на „Загорец”, докато гостите се стремяха предимно с центрирания да създават опасности пред нашия вратар Янко Янев.

В 15-ата минута централният нападател на „Загорец” Константин Арнаудов бе оставен непокрит на точката на дузпата, но стреля в аут. В 20-ата минута Ахмед Осман падна в наказателното поле, но главният рефер на мача Милен Георгиев от Стара Загора не отсъди наказателен удар. В средата на първата част съдията даде почивка на двата отбора заради жегата. 22-мата на терена използваха паузата да пийнат по глътка студена вода. До края на полувремето играчите на Алекбер Камбер направиха две опасни положения чрез Ахмед Осман, но нападателят не успя да се разпише.

Второто полувреме започна със силен натиск на символичните домакини, които бяха жадни за победа. Играчите на „Арда” напълно пренесоха играта пред наказателното поле на гостите. В 48-ата минута Сюлейман Шефкед нанесе много опасен удар от границата на наказателното поле, но вратарят на „Загорец” Константин Тодоров се намеси добре. Четири минути по-късно кърджалийци бяха много близо до откриването на резултата, но новото попълнение Емил Казиев направи уникален пропуск. Той получи страхотен пас от Ахмед Осман, но от 2 метра не успя с глава да уцели опразнената врата и прати топката в аут.

Все пак в 62-ата минута възпитаниците на Алекбер Камбер заслужено поведоха в резултата.След чудесен пас на Сюлейман Шефкед, Ахмед Осман изскочи зад защитата на „Загорец” и с удар от 3-4 метра прехвърли стража на гостите и предизвика истинска еуфория сред 500-те зрители на градския стадион в Ардино – 1:0.

Веднага след гола последва опасна контраатака на „Загорец”. Нашите бранители за първи път действаха неразчетено, като направиха неуспешен опит за изкуствена засада, Хайри Хюсни изкочи от дълбочина и майсторски прехвърли с удар извън наказателното поле излезлият напред вратар на „Арда” Янко Янев, но за голяма радост на домакините топката кацна на напречната греда.

В 70-ата отново Емил Казиев имаше възможност да удвои резултата. Нападателят остана сам срещу Тодоров, но последвалият му удар бе твърде неточен. Футболистите на двата тима постепенно си поизмориха и темпото на игра спадна в последните минути. До края нови голове не паднаха и символичните домакини спечелиха трите точки.

„Радвам се че победихме. Получи се доста хубав мач. Доволен съм от всички, които взеха участие в днешната среща. Има едно добро настроение в отбора. Успяхме да пресираме добре противника, за да си освобождаваме пространства, но трябва да вдигнем още оборотите. Благодаря на момчетата за проявеното огромно желание.

Средната възраст на отбора е под 20 години. Пред тези играчи има доста години футболен живот”, каза след края на мача старши треньорът на „Арда” Алекбер Камбер

Наставникът на „Загорец” Адриан Павлев сподели, че отборът му е стоя добре на терена, но груба грешка на защитата, е довел до гола. „Не можахме да покажем максимума от своите възможности”, заяви той.

Президентът на „Арда” Джейлан Али отбеляза, че е останал удовлетворен от положеното старание от страна на играчите. „Повечето футболисти показаха добър футбол и през цялото време търсиха гола. Поздравявам ги, че успяха и че, тръгнахме в шампионата с победа. Надявам се в следващия кръг да покажат още по-добра игра”, каза Али.

Председателят на Областния съвет на БФС Тургай Али изрази своята благодарност към ръководството на ФК „Юнак” и на община Ардино за перфектната организация по-време на мача.

В следващият кръг на 28 август „Арда” гостува на „Брестник”.

”Арда” – „Загорец” 1:0

Стадион: „Юнак” - Ардино
Зрители: 500

Главен съдия: Милен Георгиев

Голмайстори: 1:0 Ахмед Осман 62 мин.

Състави:
”Арда: Янко Янев, Илхан Тахир, Ердал Садуллах (Мариян Стоянов), Ерай Салиф (Благовест Саръев), Селчук Четин, Сюлейман Шефкед, Николай Терзиев, Ахмед Ахмед (кап.), Емил Казиев, Ахмед Осман, Мустафа Хабиб (Васил Чолаков)

Ст.треньор Алекбер Камбер

„Загорец”: Тодоров, Христов, Михнев, Кисьов (кап.), Павлев, Чакъров, Димитров, Дерменджиев, Енчев, Хюсни, Арнаудов

Наставник: Адриан Павлев

Гюнер ШЮКРИ

Няма коментари: