петък, 5 август 2011 г.

Първа Балканска среща на секретарите на общини в Бурса

„Първа Балканска среща на началник кабинетите на кметовете на общини от балканските страни се проведе в края на юли в Бурса. На срещата активно участие взеха и 15 секретари на общини от България, в т.ч. и от седемте общини на област Кърджали. Инициатор на проявата е наскоро учредената „Платформа на секретарите на общините в Турция” и със съдействието на Голямата градска община на Бурса и лично на кмета Реджеб Алтепе”. Това съобщи инж. Кемал Алиев – секретар на общината в Ардино. Той сподели, че в официалната част на срещата, която се провела в хотел „Алмира” са били разгледани въпроси, свързани с изключително важната роля на началник кабинетите на кметовете на общини за доброто взаимодействие между общинските администрации и потребителите на услугите, предоставяни от тях.
„В обучителната програма, ръководена от проф. Мехмед Емин Йозтюрк от Истанбулския университет бяха включени теми, свързани с прилагане на правилата за протокола в дейността на общината, за общуване с представители на различни общности – граждани, институции, неправителстявени организации, медии, държавни и правителствени ръководители, местното самоупрвление и други, каза още инж. Алиев.
Извън работната програма, организаторите на срещата са осигурили богата културна програма, включваща панорамна обиколка на града, разглеждане на забележителностите на Бурса – Улу Джами, градският музей, историческият парк Топхане, където се намират гробниците на гази Осман и Орхан -основатели на Османската империя, историческата сграда на Голямата община Бурса, както и концерт на местната изпълнителка Сузан Кардеш и популярния босненски изпълнител Дино Мерлин.

Гюнер ШЮКРИ

Няма коментари: