понеделник, 1 август 2011 г.

Орхан Мурад пя на събора в Горно Прахово

В ардинското село Горно Прахово се проведе традиционният ежегоден събор, който бе организиран с подкрепата на Сдружението за подпомагане и сътрудничество „Тосчалълар“ (Горно праховци). На празника се стекоха много жители от околните села Башево, Долно Прахово, Млечино, Боровица и Брезен и изселници от Турция, Белгия, Англия, Холандия и Швеция. Гости бяха кметът на Ардино Ресми Мурад и проф. д-р Али Еминов, учен-антрополог от САЩ, роден в село Русалско
В неделния ден мегданът в Горно Прахово бе пълен със сергии с всевъзможни стоки. Картината се допълваше от мирис на кебапчета и кюфтета.
На традиционния събор бяха организирани турнири по футбол на малки врати и шах.
На победителите бяха раздадени парични награди. Гвоздей на програмата бяха изпълненията на известния певец Орхан Мурад за радост и удоволствие на неговите почитатели. Извиха се кръшни хора в центъра на селото.
Организаторите признаха, че тази година присъстващите са значително по-вече в сравнение с изминалата. Тази година спонсор на празника беше бизнесменът от белгийския град Антверпен Метин Мурад, чиито корени са от селото.

Гюнер ШЮКРИ

Няма коментари: