понеделник, 31 януари 2011 г.

Валери Баранов оглави Областната дирекция на МВР в Кърджали


Валери Баранов е новият шеф на областната дирекция на МВР в Кърджали. Той замени на поста пенсиониралия се комисар Тодор Терзиев. Баранов е с 27 годишен стаж в системата на полицията. Завършил е Академията на МВР. Започнал е като разузнавач в криминална полиция. В последните години е бил началник на Второ районно управление в Пловдив.
За да го представи на Областната дирекция на МВР и на журналистите днес в Кърджали дойде министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Цветанов подчерта, че основната причина да изберат външен човек са резултатите от досегашната работа на полицията в Кърджали, които не оправдали очакванията. Досегашното ръководство не подавало своевременна информация до другите дирекции на МВР в страната за действия на престъпни групи от Кърджали на тяхна територия, посочи министърът. Според Цветанов опитът на ръководството на МВР във Велико Търново също бил от значение. Там назначили екип от София. Той се справил отлично с работата и постигнал високи резултати.
Добрата работа на Баранов в Пловдив била една от причините да бъде предпочетен. Имало е и кандидатура от София. Близостта на Пловдив също била отчетена. Баранов ще си подбере екип с който ще ръководи дирекцията, каза министърът.
Като първостепенна задача Цветанов вмени на Баранов да пресече купуването на гласове преди изборите в Кърджали. Трябва да се започне от далеч, а не да се работи в последния момент преди вота , каза още Цветанов. Баранов ще трябва да неутрализира и организираната престъпност и икономическите далавери.
Аз съм отворен човек. Ще работя с медиите . Идвайте, споделяйте. Нека премахнем безобразията, каза в краткото си изявление новия полицейски шеф. Според него борбата с престъпността трябва да започне от улицата, срещу агресивността на хората. Целта ни е да има здрав обществен ред и сигурност за гражданите, подчерта Баранов.
Георги КУЛОВ

2 коментара:

Анонимен каза...

честито! С пожелание за много успехи! НО.........ЕКИПЪТ Е ВАЖЕН!

Анонимен каза...

ei star mrusen komunist peinsioner na prust miri6i6 stiga si pra6tal civilni policai pred blokami we pisna mi ot tiq policai tva nesa policai a palqci sa tva