петък, 21 януари 2011 г.

Кметът на Община Кърджали се срещна с представители на фирмите изкупвачи на тютюн


Вчера кметът Хасан Азис се срещна с представители на фирмите изкупвачи на тютюн на територията на Община Кърджали. Целта на срещата бе обсъждането бъдещето на тютюнопроизводството в Общината и изкупната кампания за реколта 2010. По време на срещата Хасан Азис заяви, че изкупната кампания закъснява и че след множество срещи с тютюнопроизводителите хората негодуват и са готови за стачни действия. Според тях от години насам за първи път тази година изкупната кампания закъснява и още не е започнало масовото изкупуване на тютюна. Продукцията залежава по домовете на тютюнопроизводителите и мухлясва. При положение, че изкупуването се забави още, произведената продукция ще е негодна и изкупната цена ще се намали до минимум, отбеляза той. Кмета също така заяви, че Общинската администрация ще съдейства на фирмите изкупвачи с осигуряване на помещения за пунктове, а от тяхна страна поиска справедливо оценяване на продукцията.
Представителите на фирмите изкупвачи изразиха задоволство от проведената среща и заявиха готовност масовото изкупуване на тютюна да започне от 24 януари и в най-кратки срокове да приключи.
На срещата от страна на Община Кърджали освен кмета Хасан Азис, бяха зам. кмета инж. Нурджан Юсеин и главният специалист Юсеин Раим.
След срещата кметът Хасан Азис специално за вестник „Кърджали хабер“ заяви следното: „След започването на изкупвателната кампания представители на общината и лично кметът на общината ще посещават изкупвателните пунктове и при възникнали проблеми ще се намесват, но винаги ще бъдат от страната на тютюнопроизводителите. Надявам се фирмите изкупвачи реално да оценяват нелекия труд на хората и те да останат доволни.“

Кърджали Хабер

3 коментара:

Анонимен каза...

KAKIV SPETSIALIST E BE HORA TOZI YUSEIN RAIM DO VCERA BESE EDIN OT GLAVNITE OVCARI OT SELO KONEVO:)))))))

Анонимен каза...

PILEN BOKLUK LIJETS MOSENNIK

Анонимен каза...

PRAVILNO STE KAZALI PRIYATELYU TOZI COVEK ZNAE SAMO DA PRIBIRA PARITE POD MASATA V OBSTINATA