петък, 2 януари 2009 г.

МНОГОЕЗИЧЕН ТЕЛЕВИЗИОНЕН КАНАЛ ТРТ 6 ЗАПОЧНА 24 ЧАСОВИ ЕМИСИИ...


Вчера с тържествена церемония започна 24 часови емисии новият многоезичен телевизионен канал на Турското Радио и Телевизия, ТРТ 6. Церемонията по официалното откриване на канала се проведе в студио Аръ.
За кратко време, в течение на контролните емисии, каналът стана един от предпочитаните от населението на Източен и Югоизточен Анадол канали.
Новият многоезичен телевизионен канал, ТРТ 6, ще излъчва забавни, детски, здравни, спортни, културни, религиозни програми, различни документални и исторически програми, здравни програми. Емисиите на арабски и персийски език по ТРТ 6 ще започнат през настоящата година. Емисиите ще се разпространяват посредством спътникова връзка, а в Анкара, Истанбул и Измир ще може да се проследяват и по кабелната телевизия.
Премиерът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че новият многоезичен телевизионен канал ТРТ 6 ще даде възможност на населението на Източен и Югоизточен Анадол и в другите райони в страната да получават по-достоверна и вярна информация посредством официален държавен канал за събитията в Турция, и да проследят различни програми и дискусии.
Засягайки и дискусиите относно персонала и инфраструктурата, премиерът Ердоган подчерта, че Турското Радио и Телевизия е способна да се справи с всички проблеми. Той отбеляза, че ТРТ представлява едно важно медийно училище възпитаващ много артисти и че никой не трябва да изпитва съмнения тъй като Турското Радио и Телевизия притежава необходимите опит, знания и възможности.

3 коментара:

Анонимен каза...

Кога по БНТ ще има 24 часово предаване на Турски език?

Анонимен каза...

Nikoga , za6toto e BNT , a ne TNT

Анонимен каза...

Kogato Turtsia vleze v Evropa ,da se nadiavame .