четвъртък, 13 декември 2007 г.

ИНЖ. ХАСАН АЗИС С НАГРАДА ЗА РАЗВИТИЕ НА ДЕТСКИЯ ФУТБОЛ



Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис бе отличен за изключителен принос в развитието на Национална програма „Децата и футболът”. Купата и грамотата бяха връчени от председателя на Държавната агенция за младежта и спорта г-жа Весела Лечева на церемония в Балабановата къща в стария Пловдив снощи. Организатор на инициативата е Асоциацията на българските професионални футболисти. На церемонията бяха отличени и бившите кметове на София и Пловдив.Награди получиха още кметовете на Смолян и Монтана, медии и спонсори на програмата от цялата страна. Присъства и депутатът Михаил Миков, председател на програмата.
Инж. Азис благодари за отличието и заяви,че и занапред ще работи за развитието на футбола в община Кърджали и за изграждането на добра спортна база за младите хора.
Национална програма „Децата и футболът” е създадена през 1999 г. Реализира се от Асоциацията на българските футболисти, със съдействието на ДАМС, Българският футболен съюз и Професионалната футболна лига. Към програмата има създаден обществен съвет, който подпомага нейното успешно изпълнение.
"Децата и футболът" има за цел да насърчи активното занимание със спорт на деца от 10 до 14 години. Програмата е уникална по своя характер, а нейното значение за физическото развитие на децата е безспорно.
Детските футболни школи получават реална материална подкрепа.
Повече от 35 хиляди деца са участвали досега в програмата,която е уникална по своя характер, а нейното значение за физическото развитие на децата е безспорно.
Турнирите от програма „Децата и футболът са неизменна част от спортния календар на всички областни градове и се провеждат под патронажа на техните кметове или областни управители.

Няма коментари: