вторник, 6 ноември 2007 г.

БСП НЯМА ДА ИСКА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ В КЪРДЖАЛИ


БСП няма да иска касиране на изборите в Кърджали, обяви соцлидерът Милко Багдасаров. Според него обжалването на изборите пред административния съд едва ли ще има резултат при сегашния закон.
Гражданското обединение „За Кърджали” сезира Окръжната прокуратура в Кърджали за нарушения на избирателния закон, извършени в деня на местния вот. В жалба до магистратите се иска да бъдат установени, разкрити и санкционирани нарушителите – граждани на Република Турция, които са гласували за кмет и общински съвет в община Кърджали, без да са живели последните 10 месеца в България. Това противоречи на чл. 3 ал. 1 от закона за местните избори.
От сдружението се позовават на информации за многобройните нарушения, цитирани от местни и национални медии, както и на сведения, предоставени от представителите и застъпниците на Гражданското обединение по секции. В подкрепа на твърденията, се прилага и списък с нарушения в някои избирателни секции.
Отделна жалба до прокуратурата е пусната и от името на БСП, която е част от Гражданското обединение „За Кърджали”. В документа се иска проверка на избирателните списъци и санкциониране на нарушителите във всички общини на област Кърджали.

Няма коментари: