вторник, 11 септември 2007 г.

Заседание на Централния предизборен щаб на ДПС


Централният предизборен щаб на ДПС проведе заседание, на което бяха обсъдени текущи въпроси по организацията на предедстоящите местни избори. Заседанието бе ръководено от председателя на щаба и лидер на Движението Ахмед Доган.
В началото той сподели очаквакванията си за оспорваност на предстоящия вот с оглед на важността му за развитието на общините и местната власт в условията на членството на Р България в ЕС. Лидерът на ДПС обърна внимание на натрупания опит от Движението в местната власт като предпоставка за успешно представяне, като акцентира на необходимостта да се постигне разширяване на влиянието на партията в големите градове и областни центрове на базата на административния капацитет на кандидатите, които ДПС ще предложи на волята на избирателя.
До края на седмицата предстоят срещи в организационния отдел на Движението, на които ще се представят номинациите за кандидати на ДПС от регионите, както и местните стратегии за изборите, уточнявани на разширените заседания на областите. Определена бе работна група, която ще представи предизборните послания и платформа на ДПС за одобрение от Централния съвет. Датата за провеждането на заседанието ще бъде уточнена на следващото заседание на Централния предизборен щаб. Дискутирана бе и кампанията и предизборните материали, които ще се изготвят на централно и регионално/местно равнище с оглед на близостта им до очакванията на избирателите.
Обсъдени бяха и въпроси от текущата работа на започващата есенно-зимна сесия на парламента и работата на Парламентарната група на Движението в комисиите на Народното събрание.
www.dps.bg

Няма коментари: