четвъртък, 20 септември 2007 г.

ИНЖ. ХАСАН АЗИС Е НОМИНИРАН ЗА ПОЧЕТНАТА НАГРАДА НА СИНДИКАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ “НАЙ-ДОБЪР СОЦИАЛЕН ПАРТНЬОР - КМЕТ”


По инициатива на местните структури на СБУ към КНСБ и на РКС на КНСБ Кърджали кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис е номиниран за почетната награда на Синдиката на българските учители “най-добър социален партньор-кмет”.
Наградата ще бъде връчена през месец декември тази година, а с номинацията си кърджалийският градоначалник става един от претендентите за почетната златна значка в тази категория.
Избора ще бъде направен на разширен синдикален съвет на СБУ, в който участват около 300 синдикалисти от цялата страна.
Лично председателката на СБУ към КНСБ Янка Такева съобщи за номинацията на инж.Хасан Азис по време на днешната им среща.Тя се проведе от 15 часа в сградата на общинска администрация. На срещата присъстваха още председателя на националния стачен комитет към КНСБ Валентин Никифоров, председателката на РКС на КНСБ - Кърджали Иванка Караколева и председателката на СБУ към КНСБ - Кърджали-Нели Арнаудова. Госпожа Такева предаде и специалните поздрави за номинацията и от лидера на КНСБ д-р Желязко Христов и изрази надежда инж.Азис да бъде тазгодишният кмет, получил най-високото отличие на синдиката на българските учители.
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис запозна синдикалистите с направеното през последните четири години по отношение подобряването на техническата и материална база в учебните заведения и детските градини на общината.По време на срещата бяха коментирани и въпроси свързани с ученическото хранене,здравеопазването в училищата, квалификацията и преквалификацията на работещите в сферата на образованието и други.
Инж.Азис подчерта,че е удовлетворен от добрите отношения между синдикалните организационен и общинското ръководство и припомни, че само преди дни бе подписан и колективният трудов договор между тях за период от две години.

Няма коментари: