неделя, 23 септември 2007 г.

ДПС с амбицията за спечелването на най-малко 40 кметски места в общини


На 21 септември се проведе заседание на Централния съвет на Движението за права и свободи с две точки в дневния ред - утвърждаване на предложените от областните структури кандидати за общински кметове и кметове на населени места, както и предлаганите листи за съветници на Движението и изслушване на отчетите на министрите на ДПС за двугодишната им дейност в коалиционното правителство.
В работата на Централния съвет участва председателят на Движението Ахмед Доган, който ръководи и централния предизборен щаб за Местни избори 2007, както и заместник-председателите Касим Дал, Емел Етем, Лютви Местан, Йордан Цонев, Юнал Лютфи и Росен Владимиров.
Доклад за резултатите от разширените заседания на областните организации и номинираните кандидати и листи изнесе заместник-председателят на Движението Касим Дал. ДПС издига 225 листи за съветници и участва в коалиция в 30 листи с други политически сили. Кандидатите на Движението за кметове на общини са 89, а в 61 ще се подкрепи БСП, в 6 НДСВ и в 4 СДС. В предстоящите избори за местна власт ще се търси сериозно разрастване на електоралното влияние на партията чрез участието в областните центрове Бургас, Враца, Добрич, Кърджали, Пловдив, Русе, Смолян, Търговище, Хасково и Шумен.
За цел на изборите се поставя спечелването на най-малко 40 общински кметски места на предстоящия вот, но това представляват минималните очаквания за представянето на Движението.
Централният съвет гласува за утвърждаване на предложените кандидати и листи, както и права на Централния предизборен щаб на ДПС да вземе окончателно решение за издигане и подкрепа на кандидатури в някои райони, където все още не е завършил окончателно процесът.
През втората част от заседанието на Централния съвет на ДПС отчет за двегодишната си дейност направиха министрите в коалиционното правителство - вицепремиерът и Министър на Държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем, Министърът на Околната среда и водите Джевдет Чакъров и Министърът на Земеделието и продоволствието Нихат Кабил.

Няма коментари: