вторник, 30 август 2011 г.

13 партии с регистрация за участие на изборите в Ардино

13 партии подадоха заявления за участие в изборите за общински съветници и кметове в Община Ардино в предвидения от закона срок. Това съобщи Цветомир Хаджиев, председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Ардино. Той уточни, че от тях 10 са изявили желание за участие в изборите за общински съветници, кмет на община и кметове на кметства. По реда на подадените заявления това са: РЗС, ПП ГЕРБ, НДСВ, ЕНП, СДС, АТАКА, БСП, ДПС, Обединена Достойна България и Демократи за силна България.
Три от партиите са подали заявление за участие в изборите както следва:
Земеделски народен съюз (ЗНС) – за общински съветници и кметове на кметства,
Обединена Социалдемокрация – само за общински съветници, Гергьовден за общински съветници и кмет на община.
Председателят на ОИК в Община Ардино Цветомир Хаджиев отбеляза, че във връзка с установени непълноти при подаване на заявления за регистрация на 6 партии са дадени указания за отстраняването им, което те са извършили в дадения им срок.
Всички партии са регистрирани с решения на ОИК-Ардино за участие в желаните от тях избори и им са издадени предвидените в Изборния кодекс удостоверения.
Назначената с решение на ЦИК, ОИК в Ардино в състав 17 члена, започна работа на 19 август. Зам.председател е Стела Чангарлиева, а секретар – Гьокчен Емин.

Гюнер ШЮКРИ

Стотици препълниха джамията в Ардино за Рамазана

И тази година джамията в Ардино се оказа тясна, за да приюти над 500 поклонници на мюсюлманската вяра, дошли да отслужат празничен намаз (молитва) по случай настъпването на Рамазан Байрам. Сред множеството вярващи бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместникът му Изет Шабан и секретарят инж. Кемал Алиев. Ритуалът започна в 07.35 часа с байрамска молитва и проповед, изнесена от имамина Орхан Якуб.

„Всеки ден четем новините по вестниците, но истинската новина е в свещената книга на мюсюлманите Корана”, каза в обръщението съ към вярващите имаминът ОрханЯкуб. Той уточни, че Коранът съдържа 600 страници, разделени на 114 сури (части) и 6 666 аети (знамения). Коранът притежава прост и разбираем стил и ненадмината мъдрост, които могат да бъдат разбрани от всеки човек, каза още той.

След намаза вярващите дариха пари, които ще се използват за нуждите на джамията в Ардино и се отправиха към домовете си. Рамазан Байрам, наречен още Шекер Байрам се празнува три дни. Според мюсюлманската религия по време на Рамазана по-богатите помагат на бедните като дават "зекят" и "фитре" /дарения/ на сираци, вдовици и социално слаби. Трапезите са отрупани с много ястия и най-вече сладкиши и баклава. По време на празника семейства и роднини се събират заедно, а младите искат прошка от по-възрастните.

По повод религиозния празник кметът на община Ардино Ресми Мурад раздаде хранителни продукти на над 900 социално слаби семейства на територията на общината. Изселникът Исмет Чаушоглу от село Червена скала, който живее в Истанбул бе изпратил хранителни продукти за бедни жители в Млечинския район, а бизнесменът от Момчилград Фуат Гювен бе приготвил помощи на нуждаещи се от град Ардино.

След 70 дни предстои другият голям празник на мюсюлманите - Курбан Байрам.

Гюнер ШЮКРИ

събота, 27 август 2011 г.

Фуат Гювен дава ифтар в Китница

Понеделник вечерта от 20 часа в двора на джамията в ардинското село Китница бизнесменът от Момчилград Фуат Гювен организира традиционната за месеца Рамазан благотворителна вечеря-ифтар за мюсюлманите от региона, както и за всички, които желаят да присъстват. Това съобщи кметът Сали Мюмюн.

След ифтара имамът на джамията в Китница Бекир Мехмед ще отправи молитва за здраве, благоденствие, единство и благодарност към Всевишния и организатора.

Трогнат съм от благородния жест на Фуат Гюфен и от името на своите съселяни изказвам сърдечните си благодарности, каза кметът на Китница.

Гюнер ШЮКРИ

Ардинският оркестър за турски фолклор ще изнесе концерт за Рамазан Байрам в Борино и Девин

По повод свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам оркестърът за местен турски фолклор към Народно читалище „Родопска искра” в Ардино ще вземе участие на традиционните празненствата в общините Борино и Девин, Смолянска област. Това съобщи ръководителят и солист на оркестъра Юксел Исмаил, който е и председател на читалищното настоятелство. В концертната програма ще се включат още майстор изпълнителят на саз от село Ябълковец Али Емин, както и талантливите музиканти Ергюн Мюмюнов от Ардино и Айдоан Садула от Долно Прахово. Участието е по покана на кмета на община Борино инж. Октай Алиев. Празничният концерт ще бъде във втория ден на Рамазан Байрама. Участие ще вземат още самодейни колективи и състави от местните читалища в Борино и Девин.

Юксел Исмаил съобщи още, че групата за стари градски песни към читалището с художествен ръководител г-жа Донка Ганчева и корепетитор Ергюн Мюмюнов

ще участва в Петия национален фестивал на старата градска песен „Пей сърце” в Кюстендил, който ще се проведе на 3 и 4 септември. Целта на фестивала е да съхрани и популяризира старата градска песен, възраждането и за нов живот и приобщаване на младите хора към нейната лиричност и омая.

Гюнер ШЮКРИ

Цвета Караянчева даде ифтар в Бенковски

Ритуална вечеря за мюсюлманите от района на Бенковски даде снощи народният представител Цвета Караянчева. Над 350 души се събраха в джамията на селото. Празничният ифтар съвпадна със свещената за мюсюлманите вечер Кадир геджеси или Прошка. Според Корана, на този ден молитвите на вярващите се сбъдват и Аллах опрощава греховете им. Караянчева бе въведена в храма от местния имам, който я запозна с някои от най-известните притчи в свещената книга, със символиката на месеца Рамазан и ислямските традиции. На вечерята бе отслужен тържествен молебен. Присъстващите отправиха молитва за здраве и благополучие на всички жители на региона, независимо от тяхната вяра и религия.

петък, 26 август 2011 г.

Изнесената приемна на областния управител в село Конево

Служител на община Кърджали се опита да осуети изнесената приемна на областния управител Иванка Таушанова в село Конево, оплакаха се местните хора. По думите им, чиновникът обикалял от къща на къща и заплашвал съселяните си да бойкотират срещата с Таушанова и представители на държавни институции. Въпреки натиска обаче, жителите на селото се престрашиха да поставят очи в очи проблемите, с които се сблъскват всеки ден и за които местната власт не се е погрижила. Присъстващите се жалваха от злоупотреби с отдаването на общинския поземлен фонд, застъпване на площите за подпомагане, липсата на медицинска помощ, риска от закриване на училището, затлачените водоеми, лошото състояние на водопреносната мрежа и запуснатото читалище. В Конево няма поминък, цената на тютюна е ниска, а имуществото на бившите кооперации е разпродадено на лица, приближени на ДПС, споделиха хората. Без доктор са 7 села в околността, а най-близката лекарска практика е в Чифлик. Паралелно с това обаче са хвърляни пари за ремонти на здравна служба и административни сгради в района, които на практика са неизползваеми,похарчени са средстваи за селски парк. Хората негодуваха, че кладенците за обществени нужди в селото не се контролират и са подложени на замърсяване от близките обори. От години ги тормозел и местен животновъд, чиито биволи се разхождали без надзор и унищожавали реколтата. След като общината прекратила договора с фирмата за автобусни превози, която обслужвала Конево, населението останало повече от месец без транспорт, а обяснението било, че областният управител пречи да бъде избран нов превозвач. „Недопустимо е хората да бъдат лъгани, когато става дума за ежедневните им битови нужди. Областната транспортна комисия даде разрешение обслужването да бъде поето от друга фирма до провеждането на търг”, обясни Таушанова. Тя опроверга и нападките, че държавата спира проекти в ущърб на населението. „Местната власт има ангажименти, които не спазва, а се оправдава с областния управител. Но хората не са слепи и съзнават кой работи в тяхна полза”, реагира тя.

Аналогични проблеми пред институциите поставиха и жителите на Миладиново. Те се интересуваха от схемите за доплащане на тютюна и субсидирането на животновъдството. Оплакаха се от режима на водата и липсата на канализация.

В изнесената приемна участваха представители на ДФ „Земеделие”, Общинската земеделска служба, „Социално подпомагане” и областна администрация.

Областният управител посети „Теклас Бълария”

Областният управител Иванка Таушанова посети „Теклас Бълария” АД по покана на изпълнителния директор Метин Дениз, за да се запознае с новите производствени мощности и инвестиционната програма на дружеството. Фирмата е част от турския холдинг „Теклас” , позициониран в Гебзе, който има 40-годишна история. В България стъпва през 2006 г. Предстои да открие и предприятие в Русия. „ Бизнесът ни тук е изключително обнадеждаващ, годишният ни оборот достига 35-40 млн евро”, изтъкна Метин Дениз. „Теклас” произвежда каучукови съединения за охладителните и радиаторните системи на най-известните марки автомобили като „Фолксваген”, БМВ, „Волво”,”Фиат”и др. В цял свят в новата „Опел Астра” са вложени маркучи, произведени в Кърджали. В момента тук се правят около 15 продукта. Старите метални съединения са заменени с пластмасови, които са със 70 на сто по-леки и с 40 на сто по-евтини. Фирмата работи с най-високите технологии в бранша, производството е максимално автоматизирано, увери се областният управител по време на обиколката си в завода. Условията на труд са безупречни, предлагат се съвременни социални придобивки – безплатна трапезария, спортна зала, стадион, поощрения за служител на месеца и др. В „Теклас” работят 270 души, до края на 2012 г се очаква да се удвоят. Таушанова пожела успех на новия производствен корпус, който ще бъде открит тази есен, и изрази задоволство от видяното. По думите й, фирмата е пример за инвеститор, който съблюдава правилата на пазарната икономика, развива се по световните стандарти и и не само влага средства в модернизацията на мощностите, но уважава човешкия потенциал и се грижи за качеството на работната ръка.

четвъртък, 25 август 2011 г.

Реконструкция на ул. „Пирин” в Ардино

На проведеното си месечно заседание Общинската комисия по безопасността на движението към Община Ардино разгледа актуални въпроси свързани с безопасността на движението на територията на общината. Участие в нея взеха представители на Районното полицейско управление, Районната пътна служба в Ардино и общинската администрация. Предложено бе с настъпването на есенно- зимния сезон да се освежи хоризонталаната маркировка в рамките на града и по-големите населени места. Комисията предложи на кмета на община Ардино Ресми Мурад ул.”Пирин” ведно с новоизградената й част да се обособи като главна. За целта да бъдат поставени по кръстовищата 7 броя пътни знаци оказващи пътя с предимство. В тази връзка се променя и статута на ул. „1-ви май”, ул. „София” и ул.”Шипка”.Освен това бяха обсъдени и други промени в организацията на движението в общината. Особено внимание бе обърнато на пътно превозните средства и безопастното движение на учениците към СОУ „В.Левски” и ОДЗ „Слънце”.Комисията заседава веднъж месечно, и взима конструктивни и конкретни решения във връзка с организацията и безопасността на движението на територията на Общината.Припомняме ви, че по време на мандата на кмета Ресми Мурад в община Ардино бяха направени значителни инвестиции в инфра-структурата, градоустройството и благоустрояването.Днес Ардино и цялата община са много по-различни, от това, което бяха преди четири години. Обновени и реконстроирани са много улици в града и селата. Една от тях е ново доизградената улица „Пирин”, която беше предшествена от корекция и укрепване на бреговете на река „Далджа дере”. Благоустрояването на улицата включваше – канализационна мрежа, на бордюри, тротоари и асфалто бетон.

ГЕРБ регистрира партията в ОИК

Общинският лидер на ГЕРБ Илия Илиев, който е и кандидат за кмет на Кърджали, днес регистрира партията в ОИК. Документите за участие на ГЕРБ във вота за кмет на общината, кметове на кметства и общински съветници, бяха входирани в ранния следобед. Илиев представи удостоверение за регистрация на партията в ЦИК от 29 юли 2011 г и копие от решението на централното ръководство за участие в местните избори. След заверка на депозираните книжа, Илиев пожела ползотворна работа на ОИК, а членовете на комисията му пожелаха успех на вота и спортменска борба по време на кампанията.

вторник, 23 август 2011 г.

Ферди Велиев взе сертификат за треньор по футбол

Настоящият селекционер на ФК „Юнак” Ферди Велиев изкара първото ниво на треньорската школа на Българския футболен съюз (БФС). 30-годишният специалист взе лиценз „D“, или „треньор със сертификат“, както се води официалното название на ценза. Заедно с него, същия сертификат придобиха наставниците на „Родопи” – Момчилград (Ерол Мехмед), на „Искра” – Черноочене (Нури Ахмед), както футболистът и треньор на детската формация на „Родопи” Гюрай Аптула. Те покриха минималните критерии на тридневния курс в Кърджали, които включваха теоретични лекции и практически задач. С вземането на дипломата четиримата, вече ще имат право да бъдат старши-треньори на деца, младша и отбор от областната група, както и пом.-треньори във „В” група.

За сегашните треньори на клубовете от областните дивизии дипломата със „Сертификат” е от голямо значение ако искат да останат на постовете си и през новия сезон. От следващата година БФС ще задължава клубовете от този ранг да бъдат ръководени от треньори със сертификати. Тези, които искат да кандидатстват за лиценз „С” след 2013 година също трябва да притежават „Сертификата” за треньор по футбол.

Гюнер ШЮКРИ

понеделник, 22 август 2011 г.

Ще асфалтират пътя за Генерал Гешево

До няколко дни започва асфалтирането на пътя за джебелското село Генерал Гешево, информира областният управител Иванка Таушанова след като извърши оглед на трасето. Парите са осигурени от бюджета за текущи ремонти на Агенция ”Пътна инфраструктура”. С това на практика приключва десетгодишната сага, предизвикана от свлачището край Генерал Гешево, което откъсна от света район със 700 души население. Пропадналото трасе бе единствената им връзка с общинския център Джебел. Още в началото на мандата си Таушанова си постави за цел да реши проблема и да възстанови нормалното експлоатационно състояние на пътя. Обектът бе изведен като приоритетен в Областния съвет за развитие. Извършени бяха инженерно-геоложки проучвания на терена, които показаха, че свлачищните процеси са затихнали и може да се пристъпи към укрепване. Ремонтът на компрометирания участък започна през месец януари. Осигурена бе нормално проходимост на моторно-превозни средства и снегопочистваща техника при зимни условия, пътят бе разширен, профилиран и насипан с каменна фракция, изградени бяха отводнителни съоръжения, припомни Таушанова. Последната стъпка е полагането на асфалтово покритие и то ще започне още през тази седмица. „Проблемът бе не само транспортен, но и социален, защото бе нарушено обслужването на голяма част от населението в Джебелско, и държавата прояви воля да го реши. Удовлетворена съм, че спазих ангажимента си пред хората”, коментира областният управител.

„Арда” започна сезона с минимален успех срещу „Загорец”


Отборът на „Арда”- Кърджали тръгна с победа в новия шампионат на Югоизточната „В” футболна група, след като надделя с 1:0 над състава на „Загорец” от Нова Загора. Мачът от първия кръг се изигра на градския стадион в Ардино, където кърджалийци домакинстват поради освежаването на терена в областния град. Победното попадение за символичните домакини вкара нападателят Ахмед Осман, който се разписа през второто полувреме. Двубоят в неделя предизвика огромен интерес сред любителите на футбола в Ардино и околните села. Много запалени фенове на „Арда” дойдоха с автомобилите си и от Кърджали, за да наблюдават на живо своите любимци.

Момчетата на новия наставник Алекбер Камбер имаха териториално и игрово преимущество през цялата среща. Те показаха доста добра игра, особено в защита и в халфовата линия, но като цяло изпитваха трудности при завършващия удар. Направи впечетление и джентълменската игра на нашите състезатели, които не оспорваха решенията на реферите в мача.

Дебют за кърджалийци направиха новите попълнения Емил Казиев, Мустафа Хабиб и Ерай Салиф, които бяха титуляри, и Мариян Стоянов, появил се като резерва.

Двубоят беше наблюдаван от председателя на Областния съвет на БФС Тургай Али, председателя на Съдийската комисия към ОС на БФС Мюмюн Рамадан, зам.-кмета на община Ардино Неджми Ходжов. Новият президент на ФК„Арда” Джейлан Али и президентът на ФК „Юнак” Джейлян Муталибов също изгледаха мача. Сред зрителите бе и бившият наставник на „Арда” Петър Бумбаров и известната футболна легенда на „Арда” в близкото минало Рафет Куша.

Срещата започна равностойно, като липсваха положения и пред двете врати. Кърджалийските футболисти се опитваха да задържат по-дълго топката и с разигравания да достигнат до вратата на „Загорец”, докато гостите се стремяха предимно с центрирания да създават опасности пред нашия вратар Янко Янев.

В 15-ата минута централният нападател на „Загорец” Константин Арнаудов бе оставен непокрит на точката на дузпата, но стреля в аут. В 20-ата минута Ахмед Осман падна в наказателното поле, но главният рефер на мача Милен Георгиев от Стара Загора не отсъди наказателен удар. В средата на първата част съдията даде почивка на двата отбора заради жегата. 22-мата на терена използваха паузата да пийнат по глътка студена вода. До края на полувремето играчите на Алекбер Камбер направиха две опасни положения чрез Ахмед Осман, но нападателят не успя да се разпише.

Второто полувреме започна със силен натиск на символичните домакини, които бяха жадни за победа. Играчите на „Арда” напълно пренесоха играта пред наказателното поле на гостите. В 48-ата минута Сюлейман Шефкед нанесе много опасен удар от границата на наказателното поле, но вратарят на „Загорец” Константин Тодоров се намеси добре. Четири минути по-късно кърджалийци бяха много близо до откриването на резултата, но новото попълнение Емил Казиев направи уникален пропуск. Той получи страхотен пас от Ахмед Осман, но от 2 метра не успя с глава да уцели опразнената врата и прати топката в аут.

Все пак в 62-ата минута възпитаниците на Алекбер Камбер заслужено поведоха в резултата.След чудесен пас на Сюлейман Шефкед, Ахмед Осман изскочи зад защитата на „Загорец” и с удар от 3-4 метра прехвърли стража на гостите и предизвика истинска еуфория сред 500-те зрители на градския стадион в Ардино – 1:0.

Веднага след гола последва опасна контраатака на „Загорец”. Нашите бранители за първи път действаха неразчетено, като направиха неуспешен опит за изкуствена засада, Хайри Хюсни изкочи от дълбочина и майсторски прехвърли с удар извън наказателното поле излезлият напред вратар на „Арда” Янко Янев, но за голяма радост на домакините топката кацна на напречната греда.

В 70-ата отново Емил Казиев имаше възможност да удвои резултата. Нападателят остана сам срещу Тодоров, но последвалият му удар бе твърде неточен. Футболистите на двата тима постепенно си поизмориха и темпото на игра спадна в последните минути. До края нови голове не паднаха и символичните домакини спечелиха трите точки.

„Радвам се че победихме. Получи се доста хубав мач. Доволен съм от всички, които взеха участие в днешната среща. Има едно добро настроение в отбора. Успяхме да пресираме добре противника, за да си освобождаваме пространства, но трябва да вдигнем още оборотите. Благодаря на момчетата за проявеното огромно желание.

Средната възраст на отбора е под 20 години. Пред тези играчи има доста години футболен живот”, каза след края на мача старши треньорът на „Арда” Алекбер Камбер

Наставникът на „Загорец” Адриан Павлев сподели, че отборът му е стоя добре на терена, но груба грешка на защитата, е довел до гола. „Не можахме да покажем максимума от своите възможности”, заяви той.

Президентът на „Арда” Джейлан Али отбеляза, че е останал удовлетворен от положеното старание от страна на играчите. „Повечето футболисти показаха добър футбол и през цялото време търсиха гола. Поздравявам ги, че успяха и че, тръгнахме в шампионата с победа. Надявам се в следващия кръг да покажат още по-добра игра”, каза Али.

Председателят на Областния съвет на БФС Тургай Али изрази своята благодарност към ръководството на ФК „Юнак” и на община Ардино за перфектната организация по-време на мача.

В следващият кръг на 28 август „Арда” гостува на „Брестник”.

”Арда” – „Загорец” 1:0

Стадион: „Юнак” - Ардино
Зрители: 500

Главен съдия: Милен Георгиев

Голмайстори: 1:0 Ахмед Осман 62 мин.

Състави:
”Арда: Янко Янев, Илхан Тахир, Ердал Садуллах (Мариян Стоянов), Ерай Салиф (Благовест Саръев), Селчук Четин, Сюлейман Шефкед, Николай Терзиев, Ахмед Ахмед (кап.), Емил Казиев, Ахмед Осман, Мустафа Хабиб (Васил Чолаков)

Ст.треньор Алекбер Камбер

„Загорец”: Тодоров, Христов, Михнев, Кисьов (кап.), Павлев, Чакъров, Димитров, Дерменджиев, Енчев, Хюсни, Арнаудов

Наставник: Адриан Павлев

Гюнер ШЮКРИ

неделя, 21 август 2011 г.

Шест сергии изгоряха снощи в Кърджали

Шест сергии за конфекция са изгорели при пожар снощи на пазара за промишлени стоки в Кърджали. Сигналът за произшествието е подаден в 20,53 часа. Шестима огнеборци с два пожарни автомобила са били изпратени незабавно на мястото. Огънят е потушен, преди да се прехвърли на съседни сергии. Изгорели са промишлени стоки на значителна стойност. Дежурна оперативна група от РУП-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Причините за пожара са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство за палеж.

петък, 19 август 2011 г.

Петъчна молитва в Кърджали


Стотици богомолци се събраха на традиционната петъчната молитва в централната кърджалийска джамия.

Снимка: Гюнер ШЮКРИ

Хасан Азис: Етническото гласуване в Кърджали е мит

ДПС ще спечели изборите в Кърджали още на първия тур. Такива са поне прогнозите на сегашния кмет и един от основните спрягани за кандидат /отново/ на ДПС инж. Хасан Азис. "Ние не работим за балотаж. Работили сме винаги за това в Кърджали изборите да приключват от първия тур, за да бъдат гражданите спокойни и да не се готвят за втори". Това заяви инж. Азис в предаването "Преди всички" на БНР днес. "Категорични сме в това, още повече че Кърджали ще има възможността да покаже стабилността на партийната си структура и да изтрие това, което през последните години се някои се опитват да наложат, а имено за съществуването на етническото гласуване в Кърджали", каза още Хасан Азис. Според него подобно твърдение било "мит и история" и не отговаряло на действителността. Той отрече информацията за напрежение и конфликти в общинската структура на ДПС: "Във всяка организация има различни очаквания. Общинската ни организация стои много стабилно и твърдо с ясната цел да излъчи подходящата кандидатура и да спечели изборите. Като във всяка нормална партия и в ДПС има различни мнения във вътрешнопартиен план, но в демократичните партии е така. По-стабилни сме, отколкото им се иска на нашите опоненти." Според него новият изборен кодекс не променя кой знае колко нещата.
Инж. Азис обясни, че в момента се водят разговори с по-малки политически партии и неправителствени организации за подкрепа на вота. По думите му съществувал натиск от страна на управляващите при съставяне на избирателните комисии в по-малките населени места в региона.

Черен дим от комините на Горубсо - Кърджали

Тази гледка от комините на „Горубсо” АД вече стана обичайна за Кържалийци. На 17. 08. 2011 г. от 19,30 часа черният заплашителен дим отново вдигна на крак Кърджалийци. Някои от гражданите, които са помислили че има голям пожар бяха извикали пожарните коли. След като се разбра, че това е честа практика на ръководството на Горубсо да пусне от комините си черен дим, Кърджалийци се питаха: Нямали кой да каже стига на ръководството на Горубсо- Кърджали.

Тенисистите от Момчилград обраха златото във Варна

От 12 до 14 Август във Варна се проведе XII международен турнир по тенис на маса за ветерани – мъже и жени. Участваха над 100 състезатели от Армения, Русия, Румъния, Турция, САЩ, Сърбия и България. Турнирът се провежда по повод Седмицата на морето.

Момчилградчани за пореден път доказаха силата и авторитета на нашата школа. Двамата представители Димитър Караиванов и синът му Мартин спечелиха пет купи, шест златни, един сребърен и един бронзов медал. Мартин е шампион във възрастта 30-39 години в личното първенство и на двойки, а Димитър Караиванов във възрастта 60-64 години. В отборната надпревара са първи, след победа на финала над Варна с 3:2. Участваха 12 отбора. В супер турнира между шампионите в отделните възрасти Мартин е втори, а Димитър – четвърти.
Димитър Караиванов плучи почетен плакет за приноса му за развитието на тениса на маса сред ветераните.
Следващият турнир ще се проведе от 10 до 12 Август 2012 г.

От 18 до 22 Август в гр.Истанбул, Турция ще се проведе III световно отборно първенство по тенис на маса за ветерани – мъже и жени. Ще участват над 250 състезатели от осем държави, 73 отбора разпределени в шест възрастови групи. България ще се представи с девет отбора – два женски и седем мъжки. В националния отбор са включени и 3-ма представители на момчилградската школа – Димитър Караиванов, Ахмед Дауд и Албен Мартинов.

След успехите си на предишните първенства в Котоус, Германия през 2007 г. и София през 2009 г.нашите ветерани ще защитават авторитета на прочутата момчилградска школа.
По време на първенството Димитър Караиванов ще участва в заседание на международния ветерански комитет.